fbpx

Ambasador Kanade u poseti Boru

Ambasador Kanade Nj.E. Džajls posetio je Bor i ovom prilikom sastao se sa gradonačelnikom grada Bora Aleksandrom Milikićem.

Na prijemu u Gradskoj upravi razgovaralo se o razvoju rudarstva ali i oblastima života, kulture, privrede i obrazovanja. „Svi znamo da je kanadsko rudarstvo, najrazvijenije rudarstvo u svetu i da su sve pozitivne promene u razvoju rudarenja upravo doprinele kanadske kompanije. Gotovo sam siguran da je Bor na pravom putu kada je u pitanju stvaranje dobrih prijateljskih odnosa sa svima, a pre svega sa ljudima, kompanijama i državama koje hoće da nam pomognu u rešavanju naših istorijskih problema, Siguran sam da ćemo u narednom periodu imati još ovakvih sastanaka i prijateljskih odnosa, pre svega sa ambasadom Kanade i kanadskim narodom ali i sa kompanijama koje dolaze na teritoriju Republike  Srbije i grada Bora da nam pomognu i da zajedno radimo na razvoju rudarstva„, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Gradonačelnik Bora još jednom se zahvalio ambasadoru Kanade na podršci i svemu onome što je uradio za Grad Bor.“Drago mi je da sam danas bio u prilici da čujem koliko su kanadske kompanije i kanadska vlada doprinele narodu Bora. Bor ima dugu i časnu istoriju i kao deo rudarstva u Srbiji ima sjajnu budućnost. Želimo i u budućnosti da budemo deo odgovornog i održivog razvoja rudarstva u Boru“, istakao je ambasador Kanade Nj.E. Džajls Norman.

Ambasador Kanade dodaje da kanadske kompanije imaju dobrog partnera u gradonačelniku i njegovom rukovodstvu, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar