fbpx

“Alisa na putu za OZ” izvedena na 15.Festivalu pozorišnih predstava za decu “Mali Joakim”

“Alisan na putu za OZ”zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović“, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković, izvedena je sinoć na 15.Festivalu pozorišnih predstava za decu “Mali Joakim”   u dva termina I oba puta sala je bila popunjena do poslednjeg mesta.

Najmlađa festivalska publika u Leskovcu dobro se zabavila uz igru, pesmu, pitalice, maske I razne zavrzlame komada,koji je sinergija bajki ČAROBNJAK IZ OZA i ALISA U ZEMLJI ČUDA,sa porukom da je prijateljstvo moćno i da se uz pomoć prijatelja mogu rešiti mnogi problem I pobediti strahovi.

 

O nagradama će, nakon izvođenja svih 7 predstava u takmičarskoj konkurenciji,odlučivati stručni žiri u sastavu:

  1. David Alić, reditelj,
  2. Čedomir Štajn,glumac
  3. Snežana Udicki, rediteljka

Biće dodeljene nagrade: GRAN PRI MALI JOAKIM za najbolju predstavu u celini, NAGRADA MALI JOAKIM za režiju, za scenografiju ili ukupan scenski dizajn predstave, za kostimografiju, za glumačko ostvarenje,za dramski tekst I za autorsku muziku kao I SPECIJALNA NAGRADA.

U predstavi “Alisan na putu za OZ” zaječarskog teatra igraju: Marija Stanković-Alisa, Nataša Petrović-Kraljica /Veštica, Predrag Grbić-Veliki čarobnjak iz Oza, Branislav Mijatović-Mačak/Lav, Gabrijel Bećarević-Limenko, Ana Bretšnajder-Straško, Miloš Tanasković-Zec/Kralj.

Ovogodišnji,15.Festival pozorišnih predstava za decu MALI JOAKIM održava se u Leskovcu od 21. do 28. novembra u organizaciji Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije.

 

 

Ostavite komentar